Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیل، سیلاب، آب‌گرفتگی، طغیان رودخانه؛ اینها عناوین سرخط خبرهای رسانه‌ها در نوروز ۹۸ بود که کام ایرانیان را در این ایام شیرین تلخ کرد. ۱۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بارش‌های غافلگیرکننده که برخی استان‌های کشور از جمله گلستان، مازندران، فارس، خوزستان، لرستان و غیره را با بحران مواجه کرد، آغاز تلخی برای برخی هموطنان در سال جدید رقم زد و علاوه بر برجا گذاشتن خسارات مالی سنگین، خانواده‌های بسیاری را داغدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان اصفهان نیز در نوروز امسال از تاخت و تاز این حوادث بی‌نصیب نماند و وقوع سیلاب در سمیرم، طوفان شن در نائین، بارش برف و بسته شدن راه‌ها در فریدونشهر و حوادثی از این دست، خسارات فراوانی به زیرساخت‌های شهرستان‌های استان وارد کرد.

در این بین سوال اینجاست که مسئولان استان در مدیریت بحران‌های طبیعی اخیر چه نمره‌ای می‌گیرند و آیا عملکرد ستاد مدیریت بحران استان اصفهان به گونه‌ای بود که اصفهان به عنوان استان معین تهران در حوادث شناخته شود؟

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در پاسخ به این سوال، در عین اینکه مدیریت بحران در استان اصفهان را در نوروز امسال مطلوب ارزیابی می‌کند، از شیوه مدیریت حوادث اخیر در سایر استان‌های کشور گلایه دارد.

حوادث امسال باید بهتر مدیریت می‌شد

حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، در این خصوص اظهار داشت: در مدت اخیر شاهد حوادث تلخ و ناگواری در کشور بودیم که در برخی استان‌ها بحرانی بود و مشکلات زیادی برای کشور به وجود آورد. به نظر من برخی از این حوادث را می‌شد بهتر مدیریت کرد تا خسارات کمتری به کشور وارد شود.

وی با بیان اینکه برخی از نقاط آسیب‌دیده مانند گلستان، فارس، چهارمحال و بختیاری و لرستان در گذشته نیز شاهد حوادث مشابه بودند که قابل مدیریت است، افزود: متأسفانه وجود بخشی‌نگری در موضوع آب و عدم توجه به هشدارها درباره وقوع بلایای طبیعی، این اتفاقات ناگوار را رقم زد.

نماینده شهرستان فلاورجان در مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان و سایر نهادهای مسئول در حوادث طبیعی استان در نوروز امسال گفت: در استان اصفهان به جز چند شهرستان شاهد حوادث سنگینی نبودیم. البته در شهرستان‌های سمیرم، فریدونشهر و چادگان حوادثی به وقوع پیوست که خوشبختانه ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان‌های مربوطه تشکیل شد. عملکرد این ستادها در سطح عالی نبود، اما واقعاً در حد توان تلاش‌های قابل توجهی انجام شد و با وجود متحمل شدن خسارات مالی، به واسطه مدیریت مسئولان استان و ستاد مدیریت بحران اصفهان و شهرستان‌ها خسارت جانی نداشتیم.

موسوی لارگانی ادامه داد: در چند روز اخیر شاهد حوادثی مانند طوفان شن در شهرستان نائین هم بودیم که با تلاش مسئولان و نیروی انتظامی که همواره در خط مقدم کمک‌رسانی در این‌گونه حوادث قرار دارد، به آسیب‌دیدگان امدادرسانی شد. همچنین نیروهای هلال احمر و آتشنشانی اصفهان به استان‌های همجوار اعزام شدند تا اصفهان کمک حال مردم آسیب‌دیده استان‌های دیگر هم باشد.

وی تصریح کرد: در مجموع با اینکه مدیریت بحران در استان می‌توانست بهتر نیز صورت گیرد، به نظر من عملکرد مسئولان ذی‌ربط خوب بوده است، اما در سطح کشور برخی حوادث قابل پیشگیری بود که متأسفانه به این امر توجه نشد. برای مثال رودخانه‌های استان گلستان اکنون در حال لایروبی شدن است که این کار باید در گذشته انجام می‌شد.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با انتقاد از اینکه 15 روز از سیل گلستان می‌گذرد اما هنوز خانه‌ها مملو از آب است و مردم با قایق در شهر تردد می‌کنند، اضافه کرد: حادثه دروازه قرآن شیراز اولین بار نبود که اتفاق می‌افتاد و اگر مسئولان به وظیفه خود برای ایجاد آبراهه عمل می‌کردند، شاهد درگذشت هموطنان در این حادثه نبودیم. این مشکل باید زودتر رفع شود تا در آینده شاهد تکرار این حوادث نباشیم.

موسوی لارگانی در ادامه به انتقاد از عدم مدیریت درست آب حاصل از بارندگی‌های اخیر در استان خوزستان پرداخت و گفت: به گفته وزارت نیرو، هر مترمکعب آب 10 هزار تومان برای دولت هزینه دارد، اما اکنون ده‌ها میلیون مترمکعب آب از سدهای دز و کرخه به دریا می‌ریزد، در حالی که می‌شد با مدیریت صحیح این آب را برای رفع مشکل استان‌هایی که با کم‌آبی مواجه هستند استفاده کرد.

وی با بیان اینکه این امور قابل پیش‌بینی و مدیریت است، بیان داشت: برخی استان‌ها در 100 سال اخیر چنین بارش‌هایی را تجربه نکرده بودند و چرا با وجود این منابع ارزشمند، برخی مناطق کشور باید از بی‌آبی بنالند و برخی زمین‌ها تبدیل به کویر شود؟

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به حضور استاندار اصفهان، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان و مسئولان شهرستان‌های آسیب‌دیده در سمیرم و فریدونشهر و بررسی نیازهای این مناطق، مدیریت حوادث اخیر در استان اصفهان را مطلوب ارزیابی می‌کند، اما اعتقاد دارد برای بررسی این موضوع باید به گذشته بازگشت.

حیدرعلی عابدی در این خصوص اظهار داشت: در طول 7-8 سال گذشته برخی افراد با تحریک افکار عمومی، تلاش می‌کردند سدها را عامل مخرب معرفی کنند در حالی که امروز مشخص شد که سدها چه نقش حیاتی و مهمی در کنترل حوادث دارند.

وی افزود: یکی از سدهایی که امروز می‌توانست در این زمینه نقش قابل‌توجهی ایفا کند سد بهشت‌آباد بود که متأسفانه با فشار افرادی که خود را هوادار محیط زیست می‌دانند، اما اطلاعاتشان درباره محیط زیست کم است، ساخت تونل این سد 6 سال پیش متوقف شد.

خسارت 100 میلیارد تومانی سیل به سمیرم؛  خروج 2 میلیارد مترمکعبی آب از سمیرم باید مدیریت شودبیش از 100 خانوار سمیرمی در مدارس اسکان اضطراری یافتندبازگشت به وضعیت عادی؛ محورهای مواصلاتی نائین به روی خودروها باز شد

سد بهشت‌آباد می‌توانست به کاهش خطرات سیل خوزستان کمک کند

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سد بهشت‌آباد می‌توانست به کاهش فشار سیلابی که به سمت کارون در حرکت است موثر باشد و با ذخیره حداقل 1.5 میلیارد مترمکعب آب، در تابستان به خوزستان آبرسانی کند و همچنین استان‌هایی مانند چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد و کرمان از این آب بهره‌مند شوند.

عابدی با تأکید بر اینکه نقدها باید بر پایه علم باشد و نه احساسات، تصریح کرد: در استان اصفهان هنوز از جانب رودخانه زاینده‌رود با مشکلی مواجه نبوده‌ایم و تا جایی که اطلاع دارم بیش از سه چهارم سد زاینده‌رود خالی است و متأسفانه حتی به اندازه طبیعی در آن آب جمع نشده تا پایین‌دستی‌ها از آن بهره‌مند شوند.

وی اضافه کرد: در مدت اخیر شاهد بارش برف و بسته شدن راه‌ها در پشت‌کوه فریدونشهر بودیم که البته مردم این منطقه همواره برای این موضوع آمادگی دارند و وزارت راه نیز در حال تلاش برای باز کردن راه‌ها است. در سمیرم و نائین نیز با مشکلاتی مواجه بودیم که مسئولان بسیج شده‌اند تا مشکلات این شهرستان‌ها را رفع کنند. در کل عملکرد مدیریت بحران در استان را مطلوب ارزیابی می‌کنم.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی درباره امکانات استان برای مقابله با بلایای طبیعی گفت: استان اصفهان نه‌تنها می‌تواند مشکلات خود را رفع کند، به عنوان استان معین در حال کمک‌رسانی به استان‌های همجوار است اما به نظر من نقش استان اصفهان به عنوان استان معین باید پررنگ‌تر شود و باید تلاش خود را بیشتر کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، ارسال 3800 تخته پتو و 4400 چادر از سوی هلال احمر استان به خوزستان، اعزام 2 فروند بالگرد از پایگاه چهارم پشتیبانی هوانیروز اصفهان به پلدختر و 3 دستگاه بیل مکانیکی ارتش به شهرستان چگنی لرستان، تأمین 15 میلیون هزینه علوفه دام در گلستان از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان، ارسال 18 شاخه لوله 12 متری، یک دستگاه لودر و 3 تریلر توسط اداره راهداری و حمل‌ونقل  جاده‌ای استان به لرستان و ارسال 3630 تخته موکت، 6500 تخته پتو و 3456 بسته موادغذایی از هلال احمر اصفهان به استان‌های گلستان، فارس، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان را از جمله اقدامات استان اصفهان در حوادث اخیر دانست.

منصور شیشه‌فروش به اعزام 70 نیروی عملیاتی غواصی و آتشنشانی، 30 دستگاه کف‌کش و موتورپمپ، 20 دستگاه ماشین‌آلات سنگین و 20 دستگاه موتوربرق از شهرداری‌های اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، شاهین‌شهر، زرین‌شهر و مبارکه به استان لرستان اشاره کرد و افزود: در روز دوازدهم فروردین ماه شاهد وقوع طوفان شن با سرعت 130 کیلومتر بر ساعت در نائین بودیم که بلافاصله با همکاری پلیس راه، محورهای منتهی به نائین را مسدود اعلام کردیم وگرنه به دلیل کاهش دید به کمتر از یک متر در این محورها، شاهد وقوع حوادث زیادی بودیم.

وی با اشاره به خسارت به 700 خودرو بر اثر طوفان شن ادامه داد: این طوفان 4 ساعت ادامه داشت و با فروکش کردن آن، راه‌ها باز شد. 5 هزار نفر از مسافران شب در نائین اسکان داده شدند که 2 هزار نفر در منازل مردم به صورت رایگان اسکان یافتند که باید از مردم نائین تشکر کرد. هم‌اکنون شرکت‌های بیمه در نائین مستقر هستند تا خسارت واردشده به خودروها را برآورد کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به خسارت طوفان در برخی مناطق شهرستان‌های اردستان، ورزنه، جرقویه و اصفهان، تصریح کرد: در مدت اخیر بیشترین بارش‌ها در فریدونشهر و سمیرم گزارش شد که خساراتی را به بار آورد. پل کهنگان را آب برد و راه چند روستا قطع شد که اداره راه در حال ترمیم این پل است. همچنین در یک جاده روستایی شاهد رانش زمین بودیم که در حال ترمیم است. بند خاکی روستای سعادت‌آباد وردشت نیز پر شده بود و نگران بودیم که این بند بشکند که بلافاصله عوامل مدیریت بحران شهرستان 20 خانوار این روستا را در مدرسه اسکان دادند که امروز با رفع خطر، به محل زندگی خود بازگشتند.

شیشه‌فروش با اشاره به اسکان اضطراری 60 خانوار محله کوشک سمیرم در مدارس بیان داشت: راه 10 روستای پشت‌کوه دوم فریدونشهر به دلیل رانش زمین و ریزش بهمن بسته و برق 2 روستا قطع است که در حال تلاش برای رفع این مشکلات هستیم. در کناررود چادگان نیز حدود 80 منزل دچار آب‌گرفتگی شده بود که امدادرسانی شد. شب دوازدهم فروردین جاده قدیم قم-کاشان به‌دلیل احتمال سیلاب برای ساعاتی مسدود شد که بامداد سیزدهم فروردین ماه بازگشایی شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حجم آب سد زاینده‌رود 313 میلیون مترمکعب و ورودی سد 417 مترمکعب در ثانیه و خروجی سد 10.7 مترمکعب در ثانیه است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به استقرار 3 هزار نیروی امدادی در سراسر استان در روز طبیعت گفت: 8 استان مجاور معین اصفهان و ما نیز معین این استان‌ها هستیم. همچنین اصفهان جانشین تهران در مدیریت بحران و معین منطقه 2 تهران در مدیریت بحران محسوب می‌شود. در اسفندماه 20 مدیر بحران از استان جلسه‌ مشترکی در تهران داشتند و بانک اطلاعات برای چگونگی امدادرسانی رد و بدل شد.

استان اصفهان چطور از تلفات جان سالم به در برد؟

شیشه‌فروش با اشاره به وجود امکانات مناسب و نیروی انسانی قوی در استان اصفهان اضافه کرد: البته این امکانات کافی نیست و از تهران درخواست کرده‌ایم با توجه به نقش جانشینی، امکانات باید در حد استاندارد باشد. خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه، برگزاری به‌موقع جلسات مدیریت بحران، اطلاع‌رسانی رسانه‌ها و توجه مردم به هشدارها خسارت جانی در استان اصفهان نداشتیم.

وی با اشاره به برگزاری 6 جلسه مدیریت بحران در مرکز استان، 60 جلسه در شهرستان‌های استان و جلسه کمیته سیل در تمام شهرداری‌ها در مدت اخیر اظهار داشت: در این مدت مرخصی‌ها لغو شد و 3 هزار مدیر به صورت شبانه‌روزی به خدمت‌رسانی مشغول بودند. حوادث اخیر می‌توانست خسارت بیشتری در استان به دنبال داشته باشد، اما با لطف خداوند، همکاری مردم، تجهیز پایگاه‌ها و اطلاع‌رسانی به‌موقع از خسارت جانی جلوگیری شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به تخلیه و هدایت 12 هزار مسافر از باغ فدک به مکان‌های امن در یک شب و تخلیه حاشیه زاینده‌رود همزمان با بالا آمدن سطح آب گفت: پیشگیری مقدم بر درمان است و آموزش در این زمینه بسیار موثر بود. در اسفندماه 97 برای 500 مدیر عضو مدیریت بحران استان اصفهان دوره آموزشی یک روزه مقابله با حوادث غیرمترقبه برگزار و وظایف تمام افراد مشخص شد.

شیشه‌فروش خاطرنشان کرد: خوشبختانه در مدیریت بحران در استان اصفهان کار تیمی شکل گرفته است و هر کس وظیفه خود را می‌داند.

سپاه، بسیج و گروه‎‌های جهادی بازوی توانمند مسئولان در زمان بحران

در این میان از نقش سپاه و بسیج که همواره در مواقع بحران و بلایای طبیعی حضور پررنگ و تاثیرگذاری دارند نیز نباید گذشت. زلزله کرمانشاه و حضور مداوم نیروهای بسیج و گروه‌های جهادی نمونه بارز این مطلب است که این بار در سیل گلستان و لرستان نیز این توانایی و روحیه جهادی به نمایش گذاشته شد.

سپاه اصفهان با بهره مندی از امکانات لازم در حوزه پزشکی و بیمارستان صحرایی همواره گام اول در درمان آسیب دیدگان حوادث را انجام داده است.

جوانان گروه‌های جهادی نیز که در طول سال با حضور در مناطق محروم استان اصفهان و دیگر مناطق کشور درس ایثار و تلاش به مسئولان می‌دهند در بحران‌ها نیز به یاری آسیب دیدگان شتافته و عملکرد این گروه‌ها آنها را به بازوی توانمندی در دوران بحران تبدیل کرده است.

در سیل اخیر نیز گروه‌های جهادی و نیروهای فعال بسیج سازندگی استان اصفهان از همان روزهای نخست در مناطق بحران زده حضور یافته‌اند و این خود نشان دهنده فرصتی است که روحیه بسیجی و جهادی این جوانان در اختیار مسئولان گذاشته است که می‌توان در آینده به نفصیل پیرامون آن سخن گفت.

اصفهان به عنوان معین تهران نیازمند ارتقا امکانات و زیرساخت‌هاست

در مجموع صحبت‌های ذکر شده به نقش مهم و موثر اصفهان در مدیریت بحران اشاره شد بنابراین این نکته مهم را باید مورد توجه قرار داد که اصفهان به عنوان معین پایتخت نقش موثری در مدیریت بحران‌ها و حوادث دارد.

 بنابراین از هر حادثه و بحرانی باید درس گرفته و با تجمیع امکانات، فراهم آوردن زیرساخت‌ها، ارتقا ظرفیت نیروهای انسانی، شناخت نقاط ضعف و تلاش برای بهبود نقاط قوت برای مدیریت حوادث مشابه و بحران‌های طبیعی و غیر طبیعی آینده خود را مسلح کرد.  

انتهای پیام/ن

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۳۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید

رئیس جمعیت هلال احمر در آستانه روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر برخی از اقدامات انجام شده از سوی این جمعیت در سال گذشته را تشریح کرد و گفت که ارتقاء کیفیت خدمات، افزایش توان امدادی و جذب نیروهای داوطلب از جمله مهم‌ترین اولویت‌های این جمعیت در سال پیش‌روست.

پیرحسین کولیوند در گفت‌وگو با ایسنا با تبریک روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر گفت: این روز را می‌توان روزی برای صلح و اقدامات بشردوستانه دانست. روزی که در آن داوطلبان، جوانان، امدادگران و تمام افرادی که کاهش آلام بشری را ورای جنس و سن و رنگ و ... جزو دغدغه‌های خود می‌دانند باید مورد توجه قرار گرفته و تکریم شوند. هرچند که از نظر ما یک روز و حتی یک هفته‌ای که تحت عنوان هفته هلال احمر شناخته می‌شود، کافی نیست و باید هر روز قدردان این عزیزان بود. جمعیت هلال احمر در سال‌های نخست دومین قرن فعالیت خود قرار دارد و حالا با تجربه‌ای به اندازه یک قرن فعالیت خود را ادامه می‌دهیم.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در یک سال گذشته اقدامات قابل توجهی را انجام داده است، گفت: بخشی از این اقدامات و دستاوردها برای اولین بار در تاریخ بیش از ۱۰۰ ساله هلال احمر به دست آمده است. از جمله آن می‌توان به دریافت نشان فداکاری کشور ترکیه اشاره کرد. رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، با اعطای لوح و نشان فداکاری به جمعیت هلال احمر از خدمات سریع و مناسب هالل احمر ایران در عملیات نجات و امدادرسانی به مردم زلزله زده ترکیه، قدردانی کرد.

کولیوند به واریز کمک نقدی هفت میلیارد تومانی هلال احمر به حساب خانواده‌های زلزله‌زده خوی نیز اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در جمعیت هلال احمر خانوارهایی که بیشترین خسارت را از زلزله ۱۴۰۱ در شهرستان خوی دیده بودند، از هلال احمر کمک نقدی دریافت کردند و مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان دو هزار و ۸۰۰ خانوار واریز شد. مجموع این مبلغ ۷ میلیارد تومان بود که از منابع داخلی سازمان داوطلبان و همچنین کمک‌های مردمی به هلال احمر تامین شد.

رئیس جمعیت هلال احمر از آغاز به کار طرح طاها خبر داد و گفت:‌ ارائه فعالیت‌های امدادی، بشردوستانه و فرهنگی دینی سه وظیفه‌ای است که اعضای تیم‌های طاها بر عهده دارند. طرح طاها یکی از طرح‌های مثبت در جهت امدادرسانی به حادثه دیدگان حوادث و مشارکت‌طلاب در فعالیت‌های اجتماعی که تحت عنوان طلبه آماده در حوادث و بلایا شناخته می‌شود.

رونمایی از بازی واقعیت مجازی هلال احمر با موضوع سیل و زلزله

کولیوند از تولید اولین بازی واقعیت مجازی با موضوع سیل و زلزله در هلال احمر با همکاری دانشگاه علم و صنعت خبر داد و گفت:‌ برای اولین بار در کشور بازی رایانه‌ای تولید کردیم که با کمک عینک و تجهیزات واقعیت مجازی، لحظه وقوع سیل و زلزله را شبیه‌سازی می‌کند تا بازیکنان، برای یادگیری اقدامات لازم و استفاده از این آموخته‌ها در هنگام وقوع سانحه ترغیب شوند.

وی همچنین از اجرای فراخوان برای دریافت طرح، ایده خلاقانه و اختراعات امدادگران نخبه خبر داد و گفت: جمعیت هلال احمر در قالب فراخوانی از امدادگران و نجاتگران عضو این جمعیت خواست تا طرح‌ها، ایده‌های خلاقانه، نوآوری و اختراعات ثبت شده خود را در حوزه‌های امدادی و سایر حوزه‌ها، به دبیرخانه طرح «۱۱۲ نخبه امدادگر» ارسال کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر از تصویب نخستین آئین‌نامه عضویت در جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت:‌ در یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر، کلیات آئین‌نامه عضویت این جمعیت برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، بررسی و تصویب شد. این آئین‌نامه ۱۰ ماده و ۵ تبصره دارد.

کولیوند پیگیری برای ورود محموله دارویی بیماران SMA را از دیگر اقدامات جمعیت هلال احمر برشمرد و گفت: بیماری اس‌ام‌ای یا همان آتروفی عضلانی نخاعی یک بیماری عصبی-عضلانی نادر است و در حال حاضر بیش از ۶۰۰ نفر در ایران که اکثر آنان را کودکان تشکیل می‌دهند، به آن مبتلا هستند. در راستای کمک به این بیماران ،جمعیت هلال احمر، محموله دارو ی اسپینرازا را که برا ی درمان بیماران SMA استفاده می‌شود به کشور وارد کرد.

راه‌اندازی مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث کشور

وی با اشاره به راه اندازی مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث کشور گفت: این مرکز به نوعی مرکز هوشمندسازی جمعیت هلال احمر و رصدخانه حوادث در کشور است. مرکزی که جای آن به شدت در ساختار امداد و نجات و مدیریت بحران خالی بود. این مرکز با هدف رصد و پایش برخط، الکترونیک و هوشمند تمامی فعالیت‌های جمعیت هلال احمر در شرایط عادی و اضطراری، با استفاده از ظرفیت سرمایه‌های انسانی با تجربه، متخصص و ارزشمند این سازمان در قالب هسته‌های فکری و اندیشه ورزی با هدف مدیریت دانش، مدیریت یکپارچه اطلاعات و تحلیل داده ها، مدیریت لایه‌ها و اطلاعات منابع سازمانی و داوطلبی، مدیریت اطلاع رسانی، مدیریت شبکه‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با جمعیت و مدیریت خدمات الکترونیک و هوشمند در ستاد مرکزی جمعیت هلال احمر و در مساحتی بیش از ۵۰۰ متر مربع راه اندازی شد.

کولیوند برگزاری همایش رویداد فناورانه توسعه هوش مصنوعی در ماموریت‌های هلال احمر را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: در جریان این رویداد ۹۰ ایده و طرح و دستاورد فناورانه در حوزه امدادی به دبیرخانه این رویداد از سراسر کشور ارسال شد و ۱۷ طرح و ایده به مرحله داوری رسیدند که این طرح ها مورد حمایت همه جانبه هلال احمر قرار می‌گیرند.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به راه‌اندازی کانون تخصصی راه با تمرکز بر رانندگان آماده هلال احمر گفت: پس از امضاء تفاهم نامه میان سازمان جوانان و فدراسیون اتومبیل‌رانی و موتورسواری اقدامات لازم برای ساماندهی و به کارگیری ظرفیت‌های برشمرده تیم‌های آفرود در برگیرنده چهارده هزار نفر عضو فعال در قالب کانون راه یا همان رانندگان آماده هلال صورت گرفت.

وی از ایجاد کانون تخصصی هاکی نیز خبر داد و گفت: با توجه به تفاهمنامه منعقد شده میان فدراسیون هاکی و سازمان جوانان به منظور تعامل و گسترش همکاری‌های موثر در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی و بهره مندی از ظرفیت‌های متقابل با هدف ارائه خدمت به جوانان داوطلب و فعال جامعه و توسعه فعالیت‌های خیرخواهانه، بشردوستانه و شکوفایی استعدادها، تیم هاکی روی چمن با هدف آموزش اعضای سازمان، تیم‌سازی، برگزاری مسابقات داخلی و بین المللی و ... مستعد ارائه خدمات موثر به اعضا و کانون های سازمان جوانان هلال احمر تشکیل شد.

اضافه شدن ۱۵۰۰ خودرو به ناوگان امدادی هلال احمر

وی اضافه شدن ۱۵۰۰خودرو به ناوگان امدادی هلال‌احمر، تولید کپسول ضد استرس و خواب آور Valnight ، روند صعودی تولید دارو در سازمان تدارکات پزشکی، ملحق شدن ۸۰۰۰  نیروی امدادی به سازمان امداد و نجات در طول یکسال و رایزنی با معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران برای ایجاد گمرک اختصاصی هلال‌احمر را از دیگر اقدامات یکسال گذشته دانست.

ارائه خدمات به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در ماموریت اربعین

کولیوند در ادامه به عملیات‌های مهم هلال احمر در یکسال گذشته پرداخت و گفت:‌ در ماموریت بهداشتی – درمانی و امدادی اربعین حسینی، خدمات بهداشتی درمانی به تعداد چهار میلیون و ۷۴۷ هزار و ۲۹۵  نفر از زائران  ارائه شد. همچنین ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۷۵ هزارنفر از زائران عتبات عالیات در درمانگاه‌های مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر در کشور عراق انجام شد. تهیه و تأمین ۴۰۰ تن دارو و تجهیزات برای عملیات بهداشتی درمانی اربعین نیز از دیگر اقدامات انجام شده بود. 

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به برگزاری عملیات بهداشتی درمانی حج گفت:‌ ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۶۸۱ هزار و ۵۵۲ نفر از زائران خانه خدا،  ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۲۷۳ هزار و ۲۲۲ نفر متقاضیان حج پیش از عملیات حج در ایران و تهیه و تأمین ۳۳ تن دارو و تجهیزات عملیات بهداشتی درمانی حج از جمله اقدامات انجام شده است.

ساماندهی ۱.۸ عضو جوان و ۱ میلیون داوطلب بالای ۳۵ سال

وی از سازماندهی تعداد یک میلیون و ۸۸۱ هزار عضو جوان از ۴ تا ۳۵ سال از طریق سازمان جوانان جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت: سازماندهی و بهره‌برداری از خدمات تعداد ۱میلیون و ۸۱هزار عضو و داوطلب بالای ۳۵سال سن نیز از طریق سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر انجام شد.

امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ هزار نفر در یکسال

کولیوند با اشاره به خدمات ارائه شده به مردم از سوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت:‌این سازمان در یکسال گذشته علاوه بر حضور در حوادث داخلی و خارجی در مجموع به ۶۰۳ هزار و ۲۳ نفر خدمات امداد و نجات ارائه کرده  و ۲۳ هزارو ۹۸۵ مصدوم را به مراکز درمانی انتقال داده است.  ۲۲۷ هزار و ۵۵ نفر نیز خدمات درمانی را به شکل سرپایی دریافت کردند و بیش از ۱۳۷ هزار نفر هم اسکان اضطراری داده شدند.

رئیس جمعیت هلال احمر از خرید ۹۰۰ دستگاه خودروی امدادی شامل ۶۰۰ دستگاه تویوتا هایلوکس و ۳۰۰ دستگاه آمبولانس لندکروز خبر داد و گفت: همچنین پیگیری برای تحویل اولین مرحله از خودروهای امدادی شامل تعداد ۱۶۵ دستگاه از ۶۰۰ دستگاه خودروی تویوتا هایلوکس مستقر گمرک بوشهر برای تجهیز و کاربرسازی به عنوان خودروی نجات و ۱۷۰ دستگاه تویوتا هاردتاپ لندکروز برای آمبولانس نیز انجام شده است.

وی در پایان با اشاره به اقدامات و اولویت‌های پیش‌روی جمعیت هلال احمر نیز گفت:‌ ارتقاء کیفیت خدمات، افزایش توان امدادی و جذب نیروهای داوطلب از جمله مهم‌ترین اولویت‌های این جمعیت در سال‌جاری است. همچنین پیگیری مشکلات و مسائل نیروهای کادر، امدادگران و داوطلبان را نیز همچنان در دستور کار داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • آخرین جزئیات خسارت بارش‌ها در اصفهان / کدام محورهای استان مسدود است؟
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد