Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:49:28 GMT

مسافران نوروزی بحران ساز یا عامل رونق گردشگری؟

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۲۶۵۳

مسافران نوروزی بحران ساز یا عامل رونق گردشگری؟

در حالی که اصفهان همواره به عنوان یکی از گردشگرپذیرترین شهرهای کشور طی سالیان متمادی مطرح بوده است و همیشه در طول سال گردشگران این شهر را در لیست شهرهای خود دارند، اما نوروز ۹۷ بر اساس آمار اعلامی ستاد تسهیلات سفر در کشور، استان اصفهان در هفت استان اول حضور گردشگران نوروزی قرار نگرفت.

به گزارش خبرنگار ایسنا- این در حالی است که این استان در سال ۹۶ رتبه پنجم، در سال ۹۵ رتبه هشتم و در سال ۹۴ رتبه هشتم را داشته است و اگر کمی عقب تر برویم طی سالیان متعددی اصفهان جز سه رتبه اول حضور مسافران نوروزی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان همیشه از یک سو هتل داران اصفهانی از خالی ماندن ظرفیت اتاق‌هایشان می‌گویند و ستاد تسهیلات سفر استان نیز همیشه زمان اولویت بندی اسکان مسافران هتل‌ها را در صدر قرار می‌دهد و می‌گوید تا زمانی که آنها پر نشوند دیگر اولویت‌های اسکان وارد مدار نمی‌شوند. این در حالی است که در همان زمان بسیاری از مدارس اعلام تکمیل ظرفیت می‌کنند و مکان‌هایی مثل باغ فدک نیز تابلوی "ظرفیت تکمیل است" را در برابر ورودی خود قرار می‌دهد. اینکه ورود این حجم از مسافر به داخل یک شهر نه تنها سودی برای آن شهرها ندارد و ستاد تسهیلات سفر نیز عملاً ستاد بحران به حساب می‌آید، اما کاهش آمار مسافران نوروزی اتفاقی نیست که بتوان به سادگی از آن عبور کرد.

فریدون الهیاری - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان و دبیر ستاد تسهیلات سفر استان اصفهان معتقد است که در ستاد اجرایی سفر تکلیف همه چیز مشخص است و همه وظایف مشخص شده‌ای دارند، برای مثال آموزش و پرورش وظیفه اسکان را به عهده دارد و این ستاد نه تنها در روزهای منتهی به نوروز بلکه در تمام طول سال فعال است.

او بر این باور است که همواره در بحث اسکان، اتحادیه هتل‌داران چالش‌هایی داشته‌اند که در این زمینه برخی از اتفاقات گریزناپذیر است. هرچند که کمیته اسکان همواره فعالیت‌ها و اولویت‌هایش مشخص بوده و هست.

مدیرکل میراث فرهنگی استان در خصوص آمار و چرایی کاهش رتبه اصفهان در تعداد سفرهای نوروزی می‌گوید: آمارهای سفرهای نوروزی در استان اصفهان فقط از مرجع میراث فرهنگی ارائه می‌شود و شهرداری اصفهان نیز می‌تواند آمار ورودی به شهر اصفهان را اعلام کند. ستاد سفرهای نوروزی هیچ‌گاه رنکینگ سفرهای نوروزی را اعلام نمی‌کرد، اما همیشه شهرهای شمالی و جنوبی کشور در صدر آمار قرار دارند، پس از آن‌ها مشهد است و سپس اصفهان و فارس قرار می‌گیرند.

الهیاری حضور تعداد زیاد افراد در استان‌ها را، گردشگری که نه بلکه بحران می‌داند و ادامه می‌دهد: در آمار نوروزی ما اصفهان را باید با فارس مقایسه کنیم و باید در این زمینه سفرهای نوروزی رو مورد بررسی قرار دهیم.

او موضوع توزیع سفر را از مهمترین موضوع‌های کشور می‌داند و اظهار می‌کند: در خصوص توزیع سفر مدام در طول سال صحبت می‌شود، ولی همچنان اجرایی نشده، ادارات کل میراث فرهنگی توزیع سفر در استان‌ها و سازمان میراث فرهنگی، توزیع سفر در طول سال را باید پیگیری کنند که همی نطور هم هست. یکی از موضوعات ذیل توزیع سفر بحث ساماندهی تعطیلات است که اگر بتوانیم موضوع ساماندهی تعطیلات را به سرانجام برسانیم در توزیع سفر موفق خواهیم بود. برای مثال در بهمن ماه همین امسال و با وجود چند روز تعطیلی، اصفهان میزبان مسافران زیادی بود تا جایی که تمام تأسیسات گردشگری مورد استفاده قرار گرفت و حتی سالن‌های ورزشی برای اسکان وارد مدار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تاکید می‌کند: در کشور نیازمند تعطیلات زمستانی و تابستانی و همچنین تغییر در تعطیلات پایان هفته هستیم، اگر این تعطیلات توزیع شود با تراکم مسافر در ۴ یا ۵ روز تعطیلات عید مواجه نمی‌شویم، حضور سه، پنج و ۱۰ میلیون مسافر در یک شهر نه تنها برای شهرها سودی ندارد بلکه زیان هم می‌رساند، این موضوع نه تنها گردشگری شهر را رونق نمی‌دهد بلکه موجب آسیب رسیدن به تأسیسات گردشگری، محیط زیست و آثار تاریخی می‌شود چرا که هر اثر تاریخی دارای یک ظرفیت حضوری است.

الهیاری گفت: در کشور باید مقصدهای جدید تعریف کنیم، در استان اصفهان در این زمینه گام‌های مهمی برداشته شده است و شهرستان‌های استان موظف هستند با تعریف مقاصد نو مسافران را به سوی شهرهایشان بکشانند و این اتفاق تا آنجا پیشرفته است که برخی از شهرستان‌ها در نوروز کاملاً امکاناتشان برای حضور مسافران آماده و استفاده می‌شود.

وی خاطرنشان می‌کند: ستاد تسهیلات سفر در کشور نه برای گردشگری بلکه برای جلوگیری از بحران باید تشکیل شود و این مدل سفر برای کشور به شدت آسیب زا است.

به گزارش ایسنا، کاهش حضور مسافران نوروزی در اصفهان نیازمند آسیب شناسی جدی از سوی مدیران استان و شهر اصفهان است هرچند که حضور تعداد بالای مسافر برای شهری مثل اصفهان آسیب زا است، اما باید چرایی بی میلی مسافران داخلی به اصفهان مشخص شود، بر اساس آمار چهار سال گذشته که در این گزارش به آن اشاره شد اصفهان رتبه‌های بالا هم داشته است و باید این مسئله مدنظر قرار گیرد و استانی مثل بوشهر چه کرده است که توانسته اینگونه از اصفهان سبقت بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۲۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس

ایسنا/فارس مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس از تخریب تعدادی از راه‌ها و جاده‌های روستایی شهرستان ممسنی به‌دلیل شدت بارش‌های شب گذشته خبر داد.

غلام‌رضا غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شدت بارش‌ها دو خسارت به استان فارس وارد کرد؛ یکی تخریب مسیرهای روستایی شهرستان ممسنی و دیگری خسارت برخی محصولات کشاورزی بود.

وی با بیان اینکه فرمانداری و راهداری در حال ترمیم راه‌های روستایی هستند، ادامه داد: خساراتی به محصولات کشاورزی وارد شده است، زیرا ساقه‌های برخی محصولات شکسته شد و بخش‌هایی از زمین‌های کشاورزی توسط آب تخریب شد. لازم است جهاد کشاورزی سریعاً مستندسازی و میزان خسارت را اعلام کند.

غلامی تاکید کرد: ستاد بحران شهرستان‌ها و فرمانداری‌ها باید میزان خسارت واردشده را به ما اعلام کنند تا بتوانیم این موارد را اعلام و پیگیری کنیم. آنکه بیمه دارد، بیمه خسارت را جبران می‌کند و آن را که بیمه ندارد باید به ستاد مدیریت بحران کشور اعلام کنیم.

او اضافه کرد: میزان خسارت‌ها به آن حدی نیست که نگرانی وجود داشته باشد، ضمن اینکه خسارت جانی هم نداشتیم.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس با بیان اینکه اکنون تمام محورهای مواصلاتی فارس باز و تردد روان است، گفت: بیشترین میزان بارندگی در این سال زراعی مربوط به شهرستان اردکان ۵۶۰ میلی‌متر، نورآباد ممسنی ۴۶۰ میلی‌متر و فیروزآباد ۴۲۰ میلی‌متر بوده است. سال پر بارش خوبی داشتیم و میزان بارش در شهر شیراز ۲۵۰ میلی‌متر بود.

غلامی بیان کرد: نکته مهم در این سال برای میزان بارش‌ها این است که آب‌ها را در استان نگه داریم و به سمت خلیج فارس جاری نشود. آبی که در تالاب‌ها و سدها جمع می‌شود برای استان نگهداری می‌شود. بهترین کار این است که با کارهای آبخیزداری و ایجاد بندهای مختلف خاکی و ملاتی، هلالی آبگیر، کاشت درخت و بذرپاشی، این آب‌ها را در استان نگه داریم.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس با تأکید بر اینکه راه برون رفت فارس از خشکسالی، انجام کارهای آبخیزداری است، افزود: در این زمینه کم کار کرده‌ایم. امروز باید بتوانیم گزارشی برای نگهداری این میزان بارش‌ها در استان ارائه دهیم.

وی در پایان، با بیان اینکه سامانه بارشی هنوز از استان خارج نشده است و تا پایان امروز از استان خارج خواهد شد، گفت: ابرها تغییر پیدا می‌کنند و ممکن است در یک نقطه، بارش باران شدید باشد و در نقطه دیگر نباشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰هزار عامل اجرایی برای برگزاری انتخابات دور دوم مجلس در کرمانشاه
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد