Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@22:43:36 GMT

ستاد بحران آب در اصفهان تشکیل شود

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۳۵۸۲۲

ستاد بحران آب در اصفهان تشکیل شود

به گزارش ایرنا، کوروش خسروی روز یکشنبه در هفدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، افزود: اصفهان در وضعیت بحران کمبود آب قرار دارد و برای مدیریت این بحران لازم است که یک ستاد بحران آب در اصفهان تشکیل شود.
وی اضافه کرد: با تشکیل این ستاد و هماهنگی با سایر دستگاهها و نهادهای مرتبط می توان برنامه های مناسبی از جمله مدیریت مصرف بهینه آب در بخش های مختلف و جلوگیری از هدر رفت این مایع حیاتی و فرهنگ سازی برای مصرف بهینه آب در منازل جهت مدیریت این بحران تدوین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر اصفهان همچنین به فرونشست زمین در پی پایین رفتن آب های زیر زمینی اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی، آثار تاریخی و فرهنگی با یک تهدید جدی مواجه می شود که باید در این راستا نیز چاره اندیشی کرد.
** به گزارش ایرنا، زاینده رود بعنوان مهمترین رودخانه در مرکز فلات مرکزی ایران به طول حدود 350 کیلومتر از سراب در زاگرس مرکزی تا پایاب در گاوخونی است.
این رودخانه که از ارتفاعات چلگرد در چهارمحال و بختیاری و کوه های فریدونشهر در غرب استان اصفهان سرچشمه می گیرد پس از درآمیختن در دریاچه سد زاینده رود بصورت رودخانه ای واحد به سمت اصفهان و تالاب گاوخونی در یکصد کیلومتری شرق اصفهان جاری می شود.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل می شود که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان اصفهان و 7 درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
حوضه آبریز زاینده رود که منبع اصلی تامین آب استان اصفهان بشمار می آید، در 14 سال گذشته بطور مداوم با پدیده رو به رشد خشکسالی مواجه بوده است.
از نظر کارشناسان، انتقال آب از میزان آب موجود در زاینده رود بدون در نظر گرفتن جایگزین، خطر جدی برای ادامه حیات این رودخانه محسوب می شود.
کاهش بارندگی در در سال های اخیر بویژه امسال نیز به خشکسالی اصفهاندامن زده است.
در این جلسه بیشتر نطق ها و تذکرات بیانگر دغدغه اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در مورد آلودگی هوا و خواسته آنها از مسئولان و شهروندان برای انجام اقدامات لازم بمنظور کاهش آلاینده ها بود.
نایب رییس شورای شهر اصفهان در این جلسه، گفت: یکی از سیاست های اتخاذ شده برای کاهش آلودگی هوا تعطیلی مدارس است اما باید پس از تعطیلی ها نظارت و بررسی کرد که آیا تردد خودروها در سطح شهر با اجرای این سیاست کم می شود؟.
' علیرضا نصر اصفهانی ' خواستار اجرای طرح ترافیکی زوج و فرد خودروها از مبدا در روزهایی که آلودگی هوا تشدید می شود، شد.
دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز گفت: مساله آلودگی هوا تهدیدی چند وجهی است که فقط به مدیریت شهری محدود نمی شود و همه سازمان های مربوطه باید برای مقابله و بهبود آن با همدیگر تعامل و همکاری داشته باشند.
' امیراحمد زندآور ' افزود: آلودگی هوای اصفهان، جان بسیاری از شهروندان را به خطر انداخته و هشدارهای کارشناسان را در پی داشته است.
وی اضافه کرد: دادستان باید به ‌عنوان مدعی‌ العموم و مدافع حقوق و زیست سالم مردم به موضوع آلودگی هوا ورود و با مسببان آن برخورد کند.
زندآور ادامه داد: به گفته کارشناسان و حقوقدانان، آلودگی هوا بطور ویژه از جمله جرایمی است که با اخذ نظرات کارشناسان مربوطه غیرقابل‌گذشت عنوان شده و از نظر قوانین و مقررات از جرایم عمومی و مخل سلامت عموم تلقی می‌شود.
وی گفت: آلودگی هوا در اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن به وضعیت خطرناکی رسیده و استفاده از مُسکن های پرخرجی مانند تعطیل کردن مدارس و دانشگاه‌ها و موارد دیگر نمی تواند معضل آلودگی هوا را برطرف کند.
زندآور افزود: نباید به مساله آلودگی هوا بصورت مقطعی توجه کرد بلکه در روزهای سالم نیز باید به فکر کاهش آلاینده ها بود و برای حل این معضل، کاری اساسی و جهادی انجام داد.
کیفیت هوای اصفهان در روزهای پایانی آذرماه امسال هفت روز پیاپی در شرایط ناسالم برای گروه های حساس و افراد بیمار قرار داشت.
همچنین افزایش غلظت آلاینده های هوا در روزهای پایانی این ماه مدارس شهر اصفهان وهشت شهر تابعه این استان را برای 2 روز به تعطیلی کشاند.
اصفهان به همراه شماری دیگری از کلان شهرهای ایران در شمار مناطق آلوده از نظر هواست که این معضل در فصول سرد به دلیل ایستایی و یا پدیده وارونگی دما افزایش می یابد.
کارشناسان بهداشتی در این شرایط توصیه می کنند که از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می شود خودداری شود.
به کلیه شهروندان توصیه می شود تا حد امکان از خروج غیر ضروری ازمنزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری نموده و سفرهای غیر ضروری در سطح شهر را حذف کنند.
به بیماران قلبی، تنفسی و مبتلایان به آسم توصیه می شود در فضاهای باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کرده و در منزل استراحت کنند.
در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر اصفهان مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان به عنوان مهمان ویژه این جلسه به گزارش عملکرد و برنامه های این اداره کل پرداخت.
ت/ 7153 / 2093 **خبرنگار: هُدا استکی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۵۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

سنجش کیفیت هوا، امروز (شنبه) با قرار گرفتن روی شاخص ۶۰ در وضعیت هوای پاک (سبز) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوای اصفهان امروز _شنبه، پانزدهم اردیبهشت_ در ساعات منتهی به صبح با قرار گرفتن روی شاخص ۴۳ در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، دستگاه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه احمدآباد با شاخص ۶۸ و خرازی با شاخص ۶۹ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

امروز همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا متعلق به شهرداری اصفهان در خیابان انقلاب با شاخص ۵۲، زینبیه با شاخص ۵۱، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های رهنان با شاخص ۴۹، کاوه با شاخص ۳۴، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۳۰، فیض با شاخص ۳۳، کردآباد با شاخص ۴۴، میرزاطاهر با شاخص ۲۵، ولدان با شاخص ۴۴، پارک زمزم با شاخص ۳۸، سپاهان شهر با شاخص ۳۸، فرشادی با شاخص ۳۳، فیض با شاخص ۳۳ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۴۳ پاک (سبز) قرار دارد.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفیت هوا در استان اصفهان به‌جز شهر اصفهان، ایستگاه‌های زرین‌شهر، قهجاورستان، سجزی، کاشان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، مبارکه و شاهین‌شهر است که شاخص کیفی هوا در موقعیت زرین شهر با شاخص ۶۵، سجزی با شاخص ۷۷، قهجاورستان با شاخص ۵۴، کاشان با شاخص ۵۲، نجف آباد با شاخص ۶۶ سالم (زرد)، مبارکه با شاخص ۲۹، خمینی‌شهر با شاخص ۱۶، شاهین‌شهر با شاخص ۳۵ در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد. ایستگاه‌های استانداری اصفهان، پروین، رودکی، جی، میثاق، خواجو، باغ غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون مونوکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 750429

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • تشکیل مجمع خیرین حرم ساز در کهگیلویه و بویراحمد
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • مراحل برخورد با افراد بی‌حجاب بر اساس لایحه عفاف و حجاب
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد